Tips voor zwangere vrouwen

Tips voor zwangere vrouwen

zwanger

Een van de meest overweldigende ervaring in het leven is het krijgen van een kindje. De elf maanden vooraf tijdens de zwangerschap zijn voor veel vrouwen erg spannend en een hele nieuwe ervaring. Een zwangerschap is voor elke vrouw anders en iedereen gaat ook op een andere manier met haar zwangerschap om. Toch geven veel moeders hetzelfde aan, het krijgen van je eerste kindje is ongelooflijk spannend! Met name omdat je geen ervaring hebt en het ontzettend graag goed wilt doen.  Om deze spanning te verminderen heb ik enkele tips voor u op een rijtje gezet:

  1. Tijdens de zwangerschap is een goede voeding erg belangrijk, je eet immers voor twee. Met goede voeding moet je denken aan bruin brood, aardappelen, groente en fruit, melk en melkproducten, kaas, vlees en vis. Al deze producten bevatten de juiste vitamines en probeer dan ook van alles een beetje binnen te krijgen.
  2. Het gebruik van o,5 mg foliumzuur per dag verkleint de kans op een baby met een open ruggetje of schedel. Tevens zijn er momenteel ook geluiden dat het de kans op vroeggeboorte vermindert.  Tevens is het aan te raden tijdens de gehele zwangerschap en de borstvoedings- periode dagelijks 10 mcg extra vitamine D te nemen.
  3. Sporten tijdens zwangerschap? Gewoon doen. Niets is zo lekker om even buiten in beweging te zijn. Daarnaast heeft sporten een positieve uitwerking op je humeur. Het is wel belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te stoppen als deze dat aangeeft.
  4. Geniet! Het belangrijkste aan je zwangerschap is natuurlijk dat je ervan geniet. De eerste echo en de eerste beweginkjes zijn momenten die je nooit meer zult vergeten. Laat je lekker verwennen. Naarmate de tijd vordert zal het kindje steeds groter worden en de buik groeit natuurlijk mee. De laatste weken voor de bevalling zullen alledaagse activiteiten steeds moeilijker gaan, zorg er dus voor dat je op tijd rust neemt en laat je lekker verwennen. Een voetmassage is een voorbeeld waar veel vrouwen extra van genieten tijdens hun zwangerschap.
  5. Zorg ervoor dat je voorbereid bent. Begin op tijd met het inrichten van de babykamer en het kopen van de benodigdheden zoals de buggy etc. Geen idee waar je moet beginnen? Op internet zijn genoeg sites te vinden zoals Parent24 of Opkomst. Daarnaast zijn er altijd mensen in je directe omgeving die je tips kunnen geven, zoals bijvoorbeeld je moeder.

Bron: www.opkomst.info

Have your say