De beste manier om je kinderen te fotograferen

De beste manier om je kinderen te fotograferen

kind fotografie

Als ouder zijnde weet u als geen ander dat de tijd vliegt als het aankomt op uw kinderen. Kinderen groeien ontzettend snel en u wilt dan ook het liefst zo veel mogelijk momenten met ze koesteren. Immers voordat u het weet zijn uw kinderen, geen kinderen meer maar spreken we over volwassen.

Een goede manier om herinneringen vast te leggen is door middel van fotografie. Met name als uw kinderen klein zijn kan het fotograferen van uw kind een uitdaging zijn. Het lukt namelijk lang niet altijd om uw kinderen zo spontaan, eerlijk en echt op een foto te krijgen. U kunt er voor kiezen om een fotograaf in te huren en deze het voor u te laten doen. Echter hebben wij ook enkele tips bij elkaar gezocht die het makkelijker maken om uw kinderen te fotograferen.

In tegenstelling tot een kale fotostudio kunt u er veel beter voor kiezen om uw kinderen thuis te fotograferen. Ze zijn immers in een omgeving waar ze zich op hun gemak voelen en vaak is dat terug te zien in de foto’s. Het allerbelangrijkste aspect bij het fotograferen van kinderen is tijd. Kinderen zijn erg bewegelijk en vinden het moeilijk om stil te zitten, probeer een goede balans te vinden tussen bewegen en stil zitten.

Daarnaast is communicatie met kinderen ook erg belangrijk. Het is namelijk een stuk makkelijker als u aan uw kinderen vraagt om bijvoorbeeld de slaapkamer te laten zien of iets van hun hobby. Je zult zien dat kinderen dan enthousiast worden en af worden geleid van de camera. Deze gelegenheid geeft de mogelijkheid tot een goede foto.

Mocht u graag een groepsfoto dan is het belangrijk deze als eerste te doen. Iedereen is hier nog geconcentreerd en vaak hangt er een ontspannen sfeer. Zo is de kans dat iedereen er leuk op staat een stuk groter. Vergis u echter niet, een goede groepsfoto kost veel tijd.

Dan is er natuurlijk ook altijd de close- up nog. Voor een goede close- up kunt u het beste een witte muur als achtergrond gebruiken. Daarnaast is het erg belangrijk dat u de scherpte van de lens instelt.  Bij het maken van een close- up is het niet de bedoeling dat u ook daadwerkelijk dicht op uw kind gaat staan. Op deze manier krijgt uw kind een waterhoofd, het is de bedoeling dat u goed inzoomt door middel van de lens.

Na het maken van de foto’s is het nu alleen nog de vraag wat u met de foto’s gaat doen. Er zijn verschillende mogelijkheden, zo kunt u ervoor kiezen om de foto’s te laten ontwikkelen en deze in een foto album te plakken. U kunt er echter ook voor kiezen om digitaal een fotoalbum te ontwikkelen en deze kant en klaar af te laten drukken. Wilt u geen verzamelalbum maar bent u op zoek naar een origineel alternatief? Misschien is dan uw foto op plexiglas de perfecte oplossing. Bent u benieuwd hoe dat er uit ziet? Klik dan hier.

Bron: Wilma Karels

Have your say