Schoenen tijdens je zwangerschap

Schoenen tijdens je zwangerschap

shoes

Als je zwanger bent, ben je natuurlijk meer bezig met je baby dan met je kleding en je schoenen. Toch is het van belang om de juiste schoenen te dragen tijdens je zwangerschap. Je hoge hakken kun je laten staan, want een dikke buik en hakken gaan niet goed samen. Platte schoenen zijn tijdens je zwangerschap de beste keuze.

zwanger-platte-schoen

Koop goede schoenen

Als je zwanger bent, is het belangrijk dat je goede schoenen draagt. Let bij het kopen van schoenen op de volgende zaken:

  • Koop schoenen die goed vocht doorlaten, bijvoorbeeld van canvas of leer.
  • Zorg ervoor dat je voetboog goed ondersteund wordt
  • Kies voor schoenen die je gemakkelijk aan en uit kan trekken. Veters strikken wordt steeds lastiger naarmate je zwangerschap vordert.

Welke schoenen?

Welke type damesschoenen zijn nu geschikt voor zwangere vrouwen? Ten eerste zijn loafers een goede keuze. Deze schoenen zijn comfortabel en tegelijkertijd elegant. Ze zijn dus ideaal voor aanstaande moeders die netjes gekleed op kantoor willen verschijnen. Andere platte schoenen, bijvoorbeeld ballerina’s, zijn ook een goede optie.

zwanger-converse-all-stars

Als je tijdens je zwangerschap toch graag hakken wil dragen, kies dan voor zogenaamde kitten heels. Dit zijn schoenen met een kleine hak van maximaal vijf centimeter. Sleehakken of blokhakken zijn een andere optie voor als je graag hakken wil dragen. Hoe dikker de hak, hoe meer stabiliteit, en dat is prettig als je zwanger bent.

Minder charmant dan schoenen met hakken zijn Uggs. Deze schoenen mogen dan misschien niet charmant zijn, ze zijn wel erg comfortabel en lekker warm. Een andere keuze in de winter zijn laarzen met een wijde schacht. Als je zwanger bent, is zo’n wijde schacht ideaal. Maar de beste keuze voor schoenen voor tijdens je zwangerschap zijn toch de welbekende sneakers. Deze platte schoenen zitten comfortabel en ze geven voldoende steun. Je kunt ze combineren met veel verschillende outfits.

Have your say