Baby’s eerste hapjes!

Baby’s eerste hapjes!

bron: oeiikgroei.nl

bron: oeiikgroei.nl

Als je baby 4 maanden is, mag je beginnen met de eerste hapjes. Uiteraard vervangen deze hapjes nog niet de borst- of flesvoedingen, maar je kleintje gaat nu wennen aan vast voedsel.

Waar kun je mee beginnen?

Je kunt beginnen met fruit en groente. Dus bijvoorbeeld peer, mango, appel, meloen, bloemkool of worteltjes. Prak het heel fijn of stop het in de blender. Uiteraard kun je het kant en klaar kopen in de supermarkt, daar is niets mis mee. maar zelf maken is toch gezonder.

Uitbreiden

Als je kleine gewend is aan  een fruithapje, kan je ook met kleine stukjes brood (zonder korst!) beginnen. Doe er alleen wat boter op of een beetje appelstroop of jam. Pas vanaf zes maanden heeft je kind de voedingstoffen uit brood echt nodig.

Wat niet?

Een aantal groentes, zoals andijvie, rode bieten, sla en venkel) moet je nog een beetje oppassen omdat ze veel nitraat bevatten. Geef het niet meer dan twee keer per week. Ook honing mag het eerste levensjaar niet omdat het een giftige bacterie kan bevatten. Pas op met te veel smeerleverworst omdat dit veel vitamine a bevat.

Handig

Maak grotere hoeveelheden en vries het in porties in. Heb je het zo bij de hand voor andere dagen of om mee te geven naar de opvang als jij moet werken.

Have your say