Op reis met je kind

Op reis met je kind

bron: oeiikgroei.nl

Als je voor het eerst op vakantie gaat met een baby of klein kind, kan dit soms wat stress opleveren van tevoren. Er is zo veel waar je aan moet denken wat je mee moet nemen en hoe kom je de reis door met zo’n kleintje?

Belangrijkste spullen

Bedenk vooraf goed wat je eventueel daar kunt kopen en dus niet hoeft mee te sjouwen. Zaken als een buggy, een aantal luiers, (fles)voeding en basismedicijnen (paracetamol, diarreeremmer, laxeermiddel, anti-muggenspul en prikweg) is wel handig voor in ieder geval tijdens de reis.

Vaccinaties

Zoek ruim van tevoren uit of jullie vaccinaties moeten halen voor het land van bestemming.

Eten en drinken voor onderweg

Neem altijd voldoende eten en drinken mee. Ga je met het vliegtuig, dan kan je 100 ml limonadesiroop of water voor flesvoeding mee nemen door de douane (daarna kan je het weer kopen). Zorg dat je voldoende bij je hebt in geval van vertragingen.

Entertainment

Urenlang stil zitten is lastig voor een kind. Een kleine baby zal nog veel slapen, maar voor peuters en ouder moet je voldoende mee nemen als: muziek, dvd-speler met favoriete dvd’s, boekjes of een cadeautje. Moet je favoriete knuffel mee? Bind deze dan vast met een lint aan de pols van je kind of maak hem aan je eigen tas vast als je gaat vliegen.

Beste reistijd

’s Nachts met de auto reizen is ideaal zodat de kinderen dan na hun normale bedritueel kunnen gaan slapen. Reis je liever overdag, dan moeten ze zich kunnen vermaken en zorg voor zonneschermen in de auto. Scheelt al een boel irritatie!

Neem de tijd

Check bij vliegvakanties ruim vooraf in en laat je kind voor het boarden nog even lekker lopen. Sommige vliegvelden hebben speciale kinderspeelgelegenheden.

Hoe relaxter jullie als ouders zijn tijdens de reis, hoe meer ontspannen de kinderen zijn. Fijne vakantie!

 

Have your say