De kraamvisite etiquette

De kraamvisite etiquette

bron: dreamstime.com

 

Als je op kraamvisite gaat, is het heel belangrijk dat je je aan aantal etiquette houdt. Het is uiteraard een gezellig bezoekje, maar vergeet niet dat het hier om een kraamvrouw en pasgeboren baby gaat.

 Maak een afspraak

Maak altijd een afspraak, kom niet onaangekondigd. Mensen met een baby moeten wennen aan de nieuwe gezinssituatie, in een ander ritme komen en uiteraard herstellen van de bevalling. Zorg ook dat je er op het afgesproken tijdstip bent! De meeste afspraken worden rondom de rusttijden gepland

Houd het kort

Simpel: blijf maximaal een uur. Hangt er natuurlijk een beetje af hoe close je met elkaar bent, maar je blijft nog lang hangen. Bezoek kost energie, dus houd daar rekening mee. De meeste mensen vinden het lastig bezoek weg te sturen, dus stap zelf op tijd op.

 Bied hulp aan

Het is een drukke tijd voor de kersverse ouders. Bied daarom aan of je ze ergens mee kunt helpen. Al is het een kleine boodschap of een klein klusje. Voor jou kleine moeite en voor hen erg prettig!

 Baby vasthouden? Handen wassen!

Mag je de baby vasthouden, was dan eerst je handen. Pasgeborenen zijn erg gevoelig voor infecties. Heb je een koortslip? Dit is levensgevaarlijk voor een baby. Stel dan het bezoek even uit.

 Geen ongevraagd advies

Heb je zelf al kinderen? Niets kan dan zo irritant zijn voor de ouders dat je met allerlei adviezen en tips aan komt zetten. Hoe goed je het ook bedoelt, dit is niet het moment. Je komt nu gezellig op bezoek de baby bewonderen. De rest komt later wel.

 

 

 

Have your say